A partir d’aquest mes de Febrer, a Legiland incloem textos d’assaig per ampliar el ventall de lectures i millorar la comprensió lectora.

Hi ha una percepció general entre el professorat d’estudis universitaris, com comenta la Mònica Baró -professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona-, que, en els darrers anys, a la universitat s’ha detectat una disminució de la comprensió lectora entre l’alumnat, especialment, en els textos d’assaig. Per aquesta raó i en el nostre objectiu d’aconseguir millorar el nivell de comprensió lectora a la plataforma trobareu articles de divulgació científica i humanística.

En concret, aquests articles, realitzats per part de l’equip Legiland i publicats a la revista Eureka, estan orientats a adolescents i joves i tracten temes ben diversos de coneixement general amb un enfoc d’entreteniment. Els podeu trobar en català i castellà, amb un format molt atractiu visualment -amb il·lustracions i esquemes- i estan disponible per llegir de manera online a la plataforma.

En aquests moments, aquests textos d’assaig els trobareu diferenciats en el títol amb la paraula “article”, però, pròximament, trobareu un filtre exclusiu per a la seva cerca.

Actualment, ja podeu trobar quatre d’aquests articles i durant tot el curs anirem compartim altres textos, de manera, que ja podeu avisar als vostres alumnes d’aquesta novetat que hem implementat a la plataforma.