Ja tenim aquí la resolució del primer repte Legiland d’aquest curs: els guanyadors del concurs d’Escriptura Creativa. Com ja sabeu, en aquesta edició la temàtica era contes de viatges, en el seu sentit més ampli.

Amb els vostres relats hem viatjat per tot el món: des de Roma fins a Islàndia, passant per Hawaii i el Japó. Hem viatjat en el temps, tant al passat per reflexionar mitjançant la història com al futur, on hem après com pot ser el futur del nostre planeta si no en tenim cura d’ell. Hem viatjat a altres planetes i mons imaginaris. Hem viscut històries d’esperança, d’amistat, d’amor, però també d’aventures, de perill i de por. En definitiva, hem gaudit, hem rigut i hem viscut amb intensitat les vostres creacions.

Però com no tots els relats podien ser els guanyadors, hem hagut de fer una selecció, tenint en compte criteris com l’originalitat de la història, el desenvolupament de la narració, l’estil i coherència, la qualitat narrativa i l’edat dels autors i autores.

Així que sense més dilació, aquest són els relats seleccionats per formar part de l’antologia de contes Legiland d’aquest curs.

Mike Zierenberg, un home capaç de fer canviar la història, de Blai Gonzalez Colomer de l’Institut El Vern

El sentit de la vida, de Valentina Jaurena Cardona de l’Institut El Vern

Jugant amb foc, del grup M&M (Marc Galvany i Marçal O’Callaghan) de l’Institut Joaquima Pla i Farreras

Sota l’ombra d’un monstre, d’Hugo Pérez Serrano de l’Institut Joaquima Pla i Farreras

La moneda, de Noa San Narciso Luengo de l’Institut El Vern

Encerrado, d’Alex Navarro Serra de l’Institut El Vern

El viatge d’escapada, del grup Mandarines (Pol Morillo i Joan Ledesma) de l’Institut Joaquima Pla i Farreras

El adiós, de Pol Robledillo Ortega de l’Institut El Vern

La bruja come-niños, d’Ágata Morcillo Ballesteros de l’IES Isidor Macabich

Ella, d’Emma Martínez García de l’Institu El Vern

Equipatge de mà, de Duna Hidalgo Ballester de l’IES Les Vinyes

Viatjant per Legiland, del grup AFN (Noa Vandellós Canela, Farie Nuray Mustafa i Alba Gual Terradillos) de l’Institut Joaquima Pla i Farreras

Un viatge històric, del grup Mar & Alba (Alba Pellicer-Heaney Enrich i Mar del Carmen Cabo Martín) de l’Institut Joaquima Pla i Farreras

Dos viatges molt diferents, de Maria Pascual Font de l’Escola Daina-Isard

L’avió fora dels radars, del grup J.B. duo (Biel Canals i Jordi Holgado Saeta) de l’Escola Paidós

Un viatge en el temps?, de Noa Vázquez de l’Escola Castell Dosrius

En els pròxims mesos, els guanyadors rebreu l’antologia feta llibre i també es penjarà a la plataforma en format digital perquè tot l’alumnat Legiland pugui gaudir de les històries.

Enhorabona als guanyadors i guanyadores! Continueu imaginant i escrivint històries! I, per últim, també donar l’enhorabona a tota la resta de participants i a tot el professorat que ha animat als seus alumnes a apuntar-se al concurs. Moltíssimes gràcies per la vostra dedicació i esforç.